liveteskrivet.blogg.se

Vårt första stopp i Kroatien

Kategori: Allmänt

Det är alltid så svårt att återberätta upplevelser som ingen annan i hela vida världen skulle kunna förstå. Inte ens kunna förstå lite. Och därför känns allt skrivande så fånigt, onödigt och överflödigt. Men vi flög till Kroatien, vi landade i Split och vi bosatte oss i vår trånga lägenhet för tre dagar. Vi gick till Supermarket med nöje. Vi lagade mat med nöjde, pinade i oss alkohol med nöje. Och jag hade saknat den där fuktiga luften som aldrig besöker Sverige.

Split blev en mötesplats, vi träffade våra vänner som hade varit på tågluff och våra vänner som hade varit på andra ställen i Kroatien. Men främst av allt så blev Split en mötesplats för så många olika länder världen över, hit kom folk för att besöka allt det fantastiska med Split men inte minst Ultra Europe Festival. Och det gjorde vi med.
Trots att house inte står mig närmast om hjärtat så var det så jävla magiskt. Allt var bara sådär väldigt lyckligt. Och fastän festivaldagarna slutade fem på morgonen så tog dygnet aldrig slut. Vi drog på efterfester medan lokalbefolkningen tog sig till jobbet, eller medan de var på jobbet. Det går inte riktigt att minnas i dagar, det fanns inga dagar inga nätter inga mornar för oss. Hela resan var i ett.
 
Och ni vet när ni skrattar så att det känns i hela kroppen, när alla känslor som en någonsin kan känna förvandlas till genuin lycka. När en skrattar så hårt att det enda som protesterar är kissblåsan och folk som ska iväg till jobbet och blänger.
 

Öl för cirka sju svenska kronor. Blev lyrisk, och glömde att vi ju skulle handla middag.


Från vår lägenhet. Vår uteplats, där åt vi middagar och frukost och hängde. Och en kväll hängde vi på vårt tak tills vi fick skäll av hyresvärden om att vi inte fick sitta där. 

Första kvällen mötte vi upp våra tågluffande vänner och vi pendlade mellan barer och klubbar tillsammans.


Bosse och jag inne på festivalområdet. 

Det fanns inget godare än att äta Nutella Pancakes efter utekvällar. Alltså verkligen inget.

På vår väg till stranden. Musikanter vid stranden. Och så jag i vattnet. 
 
Åt hemmagjorda salamimackor med pesto. Saknar dem.

En morgon från våra tågluffande vänners lägenhet. 
 

Ett av alla mysiga ställen i Gamla stan att vila fötterna på. Genuint mysigt.
Strosade runt i Gamla stan och gick genom små gränder hela dagen.

Sista festivaldagen, den var ungefär jättemagisk. 


Nio på morgonen, hemgång efter efterfest. Och vi behövde lämna vår lägenhet, som stod i eld och lågor (inte bokstavligt nej) klockan tio. Vi verkade inte ha så bråttom ändå, allt löser sig kom vi underfunn med under hela resan. 

Och allt löste sig och vi väntade på vår buss som skulle ta oss från älskade Split till vårt nästa stopp; Makarska. Om den staden ska får jag skriva om någon annan dag.
OBS valde svartvitt filter för det var väl ungefär så vi kände när vi hade packat våra väskor för att ge oss av.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: